Caferest – Caferest Akademi – Kahve Limon – Eşsiz Kahve Keyfi – Türk Kahvesi – Çekirdek Kahve

MÜŞTERİ HİZMETLERİ:
0532 707 39 51
0533 139 88 98 
Blog

Soğuk Havalar İçin İdeal 7 Kahve Tarifi

Dışarıdaki hava ne kadar ürkütücü olursa olsun, soğuk kış günlerini atlatmak için en sevdiğiniz kahve tarifinizle sıcak ve leziz bir fincan dolusu kahve içmek gibisi yoktur. Büyüleyici aromasıyla hem dışınızı hem de içinizi ısıtır. Bazı bölgelerde arada sırada da olsa, hepimiz soğuk günler geçiriyoruz ve bir fincan kahvenin yaratabileceği farkı biliyoruz! Burada, havalar soğuduğunda hoşunuza gidebilecek 7 tane kahve tarifi paylaşacağız.

7 Kahve Tarifi

Mexican Mocha

Kahve tarifinden Mexican Mocha soğuk günler için güzel bir seçenektir çünkü sıcak mocha latte’nin şekerli tadına sahiptir ve işleri biraz daha kızıştırır. Hatırlayın, Mexican Mocha baharatlandırılmış kakaoyla yapılır, aynı Nestle®’nin Meksika’dan esinlenilmiş popüler Abuelita™’sı gibi. Bu kahve tarifine kesinlikle bayılacaksınız.

Malzemeler

  • 150 – 200 ml süt
  • Çeyrek tablet Abuelita
  • 30 – 60 gram espresso
 

Yönergeler:

  1. Damak zevkinize göre, 1 ya da 2 ölçek espresso demleyin.
  2. Sütünüzü ısıtın.,
  3. Süt ısınınca Abuelita tabletini ekleyin.
  4. Abuelita sütte çözününceye kadar karıştırın. (Bu aşamada köpürme başlamış olmalı.)
  5. Isıtılmış ve tatlandırılmış sütü espressonun üzerine dökün.
  6. Krem şanti, rendelenmiş çikolata ve baharatlı tarçın kırmızısı şekerlerle süsleyebilirsiniz. (İsteğe bağlı)
  7. Servis edin ve/veya tadını çıkarın!
Öneri: Daha çarpıcı bir tat için, kahve tarifine bir tutam deniz tuzu ve bir tutam da kırmızı biber ekleyin.

Hazelnut Espresso Macchiato

Espresso Macchiato’lar soğuk havalar için ideal olan bir diğer alternatif kahve tarifidir ve fındık tadı da bu içeceği hafızalara kazır.  

Malzemeler:

  • 60 ml süt
  • 7-15 ml fındık şurubu
  • 60 gram espresso
 

       Yönergeler:

  1. 2 ölçek espresso demleyin.
  2. Köpük tabakası oluşuncaya kadar sütü ısıtın ve köpürtün.
  3. Isıtılmış sütü espressonun üzerine dökün.
  4. Fındık şurubunu ekleyin.
  5. Nazikçe karıştırın.
  6. Üzerine birkaç kaşık köpük koyun.
  7. Servis edin ve/veya tadını çıkarın!

Irish Cream Cappucino

Cappucino’ları soğuk günler için birebir yapan şey, sahip oldukları güçlü kahve tadıdır. Bu kahvede insanı cezbeden sıcak ve davetkar bir şey vardır – özellikle de doğru malzemeler eklendiğinde. Irish Cream tadı, ceviz ve fındık aroması ile çikolatanın karışımına yapılan vanilya dokunuşundan gelir. Irish Cream tadını vermek için genelde likör kullanılması gerektiği düşünülmesine rağmen, sıradan tatları elde etmek için şurup da kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz evde kendi Irish Cream’inizi bile yapabilirsiniz!

Malzemeler:

  • 120 ml süt
  • 15 ml Irish Cream şurubu
  • 60 gram espresso
                      

 Yönergeler:

  • İki ölçek espresso demleyin.
  • Sütü ısıtın ve köpürtün.
  • Sütün birazını espresso’nun üzerine dökün.
  • Irish Cream şurubunu ekleyin.
  • Nazikçe karıştırın.
  • İçeceğin üzerine bolca süt köpüğü koyun.
  • Servis edin ve/veya tadını çıkarın!
Öneri : Hoşunuza giden bir Irish Cream şurubu bulamadıysanız, kendinizinkini yapmak o kadar da zor değil. Sadece tatlandırılmamış kakao tozuna, koyulaştırılmış süte, vanilya özüne ve, eğer isterseniz, biraz İrlanda viskisine ihtiyacınız var.

Red Eye Kahve Tarifi (Kırmızı Göz)

Red Eye kahve tarifi bu listedeki bütün içecekler arasında yapımı en kolay olan olabilir – fakat bu kesinlikle diğerlerinden aşağı kaldığı anlamına gelmez! Red Eye’ın, insanların gözlerini açık tutması için oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Uzun, gece boyu süren, “kırmızı gözlü” uçak seyahatlerinde yolcuların uyumaması için yapıldığı yönünde popüler bir hikaye anlatılır. Basit olarak, içine bir ölçek espresso eklenmiş siyah kahvedir. Etkiyi artırmak için, riski göze alarak, espressoyu iki ölçek koyabilirsiniz. Ama unutmayın ki bazı insanlar, kafeine diğerlerinden daha duyarlıdır.

Caramel Flat White

Flat White, tat açısından latte ve cappucino arasında yer alır. Espresso ve köpürtülmüş sütün güzel bir kombinasyonudur, bu ikisini birbirine bağlamak için karamel dokunuşları kullanılır.  

Malzemeler:

  • 120 ml süt
  • Tadı için 15 – 30 ml karamel şurubu
  • 60 gram espresso
     

Yönergeler:

  • İki ölçek espresso demleyin.
  • Köpük tabakası oluşuncaya kadar sütü ısıtın ve köpürtün.
  • Sütün yarısını bir kaşığın arkası üzerinden espressonun üzerine dökün.
  • Karamel şurubunu ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  • Üzerine süt köpüğü koyun.
  • Servis edin ve/veya tadını çıkarın!
Öneri:  Bu içeceğin karamel tadını daha da öne çıkarmak için Guatemala’dan gelen kahvemizi, güzel bir tat profili ve doku oluşumu için harika bir kahve, kullanmanızı öneriyoruz. Bu kahvemiz güçlü çikolata ve karamel notalarıyla baharatlandırılmıştır ve hem ferahlatıcı hem de tatmin edici bir deneyim sunar.

Dirty Chai Latte

Dirty Chai Latte, listedeki diğer kahvelere göre biraz daha farklıdır. Soğuk bir günde içinizi ısıtması için sıcak çayı ve espressoyu bir araya getirir.  

Malzemeler:

  • 120 ml sıcak chai çayı
  • 60 ml ısıtılmış ve köpürtülmüş süt
  • Tadı için 30-60 gram espresso
                   

   Yönergeler:

  • Chai çayını ve bir veya iki ölçek espressoyu demleyin.
  • Sütü, köpürmeye başlayıncaya kadar ısıtın.
  • Sıcak chai çayının üzerine ısıtılmış sütü dökün.
  • Espressoyu ekleyin.
  • Nazikçe karıştırın.
  • Servis edin ve/veya tadını çıkarın!
Öneri: Daha tatlı veya yoğun içeceklerden hoşlanıyorsanız, üzerine biraz şeker eklemeyi deneyin. Şekeri eklerken ayarını kaçırmamaya dikkat edin çünkü chai zaten güçlü bir tada sahiptir ve bunu gölgelemek istemeyiz.

Düz Siyah Kahve

Hiç “bir işin kolayına bakmak” diye bir deyim duydunuz mu? Bazen en iyi seçim, en kolay olandır. Kahve ve espressonun tadını çıkarmanın bir sürü yolu var, bu yüzden bazen basit olanları hafife alabiliyoruz. Saydığımız ve sayamadığımız bütün bu tariflerin hepsinin kendine göre bir yeri var; fakat hiçbir şey sıcak, yeni demlenmiş, bir fincan dolusu siyah kahvenin yerini tutamaz. Düz siyah kahveden hoşlanmayanlardansanız, üzülmeyin, burada size de yer var. Eğer öyle hoşunuza gidiyorsa; kahvenize biraz süt, krema ya da şeker eklemekte utanılacak bir şey yok. Önemli olan neyi sevdiğinizi keşfetmek!
 

Evde Yaptığınız Kahvenin Kalitesinden Nasıl Emin Olursunuz?

Evde içtiğimiz kahveler, zaman içerisinde çok fazla yol kat etti. Markete gidip kahve alacağımız zaman, indirimde olan herhangi bir şeyi sepete atıp çıktığımız günler çok da eskide değil. Kahve, her sabah alınan bir kafein şokundan ibaretti. Hızlıca günümüze gelirsek. İnsanlar kahve hakkında daha çok bilgi sahibi olmaya başladılar ve kaliteli ürünleri takdir etmeyi daha iyi biliyorlar. Yeni içecekler deniyorlar, bağımsız kahve dükkanlarına gidiyorlar, yerel ve dürüst ticareti destekliyorlar; kolayca eski alışkanlıklarına dönmek yerine kahve hakkında bilinçli kararlar veriyorlar. Tutum ve davranışlarda gerçekleşen bu dramatik değişime ne sebep oldu? Biz, basit olarak, insanların farklılığı tatmış olduğunu düşünüyoruz. Şimdilerde, gittikçe daha çok insan kahvenin ne kadar zevk verici bir içecek olabildiğinin farkına varıyor, iyi bir ürün bulabilmek için yollarını değiştiriyor. Evde içmek için lezzetli espresso ve kahveler yapmak istiyorsanız, bunun yolu kaliteli kahve bulmaktan geçiyor. Sonuçta, içeceğinizin temeli bu. Eğer bu aşamada kestirmeden gitmeyi seçerseniz, son ürününüzün beklentilerinizi ne kadar karşılayacağını düşünüyorsunuz ki?
 

En İyi Kahve Nasıl Seçilir?

kahvelimon.com olarak biz, sizlere harika kahveler sunmaya gayret ediyoruz. Kulağa basit gelebilir, fakat doğru kalite/fiyat oranını sağlayarak geniş ürün yelpazesi ile tüketici beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için bıkmadan usanmadan çalışıyoruz. İstediğiniz zaman, en iyi kahveye en kolay şekilde ulaşabilmenizi sağlamak için buradayız. Bu yazımızı beğendiyseniz sitemizden diğer yazılarımıza da bakmayı unutmayın. Kahve çekirdekleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Kahve Çekirdeği Çeşitleri ve Birbirlerinden Farkları yazımıza göz atmanız sizin için çok faydalı olacaktır. Editör: Afife Zeynep Erol Kaynak: DistrictRoasters

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir