Caferest – Caferest Akademi – Kahve Limon – Eşsiz Kahve Keyfi – Türk Kahvesi – Çekirdek Kahve

MÜŞTERİ HİZMETLERİ:
0532 707 39 51
0533 139 88 98 
0212 272 92 60

Blog

BELGESELSEVERLER İÇİN: HEMEN İZLEYEBİLECEĞİNİZ 5 KAHVE BELGESELİ

Karantinada evde sıkışıp kaldınız ve kahve tutkunu olarak izleyecek bir şeyler mi arıyorsunuz? Kahve ile ilgili en iyi belgeselleri sizin için derledik. Umarım izlerken bu sihirli tohumlar hakkında bir şeyler öğrenebiliriz. Şunu da söylemek gerek; Amerika’da kahve sudan sonra en popüler içecek. Sonuç olarak kahvenin tarihiyle veya nasıl daha iyi kahve yapılacağıyla ilgileniyorsanız burada göz atmanız gereken belgeseller var! İşte sizin için derlediğimiz en iyi 5 belgesel;

1.Connected by Coffee

Kahve makinenizde demlediğiniz kahvenin sosyal etkisini merak ettiyseniz bunu izlemekten keyif alacaksınız. Film birkaç kahve kavurucusunun kahve çekirdeği elde etme yolculuğunu anlatıyor. Kahvenin adil ticaret yönüne odaklanarak, tüketiciler olarak yapacağınız küçük bir değişikliğin kahve üreticisi çiftçilerin hayatını kötü etkileyebileceğine dikkat çekiyor. Harcamaların biraz artmasının kahve bağımlısı bir topluluğun gidişatını tamamen değiştirebileceğini görmek inanılmaz! iTunes üzerinde izleyebilirsiniz.

2.Barista: The Battle For The Perfect Cup Is On

Hayatımızdaki her şey için bir yarışma var, peki Barista Şampiyonası neden olmasın? Aslında böyle bir şey zaten var! Barista, en iyi kahveyi elde etmek için birbirleriyle yarışan 5 baristayı anlatıyor. Bütün kahve tutkunları bunu mutlaka izlemeli. Kremayla çevrelenmiş en iyi kahveyi yapma sanatını merak ediyorsanız bu belgesel tam size göre! Ciddi bir havası da yok bu yüzden arkanıza yaslanıp bir fincan kahve içmek de mükemmel olur! iTunes ve Amazon Prime üzerinden izleyebilirsiniz.

3.Caffeinated

Bir kahve eksperti değilseniz ama kahvenin nerden geldiğini merak ediyorsanız Caffeinated tam size göre! Üreticiler, baristalar ve daha birçok kişiyle yapılan bir dizi röportajdan oluşan bu belgeseli izleyince bugünlerde satılan devasa kahve çeşitliliği üzerine güncel bilgilere ulaşacak ve tedarik zinciriyle ilgili bilgi sahibi olacaksınız. iTunes üzerinden izleyebilirsiniz.

4.Black Gold

Gerçek bir ana fikre sahip bir şey izlemek istiyorsanız, Black Gold bunun için biraz daha derinlikli bir belgesel. Etiyopya’daki savaşın kahve fiyatları üzerindeki rolünü ana hatlarıyla açıklayarak, çiftçiler ve tüketiciler arasındaki sosyal eşitsizliğin, batılıların demlemesi için kahve üreten çiftçiler üzerindeki büyük etkisini tartışıyor. Gerçek kahve meraklıları için izlenmesi gereken bir belgesel daha! iTunes üzerinden izleyebilirsiniz.

5.The Coffee Man

“Dünyanın en iyi baristası” olma arayışındaki bir baristayı izlediğimiz The Coffee Man, kahve dünyasındaki bazı isimlerin yolculuklarını da ele alıyor. Mükemmel kahveyi hazırlamak için Avustralya’dan yapılan süt kaçakçılığını da konu alan bu belgeseli izlemek çok eğlenceli! iTunes üzerinden izleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir