Caferest – Caferest Akademi – Kahve Limon – Eşsiz Kahve Keyfi – Türk Kahvesi – Çekirdek Kahve

MÜŞTERİ HİZMETLERİ:
0532 707 39 51
0533 139 88 98 
0212 272 92 60

Blog

Espresso İçeceğinin 21 Farklı Hali

espresso
Espresso içecek türlerini zaten bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak dünyanın her yerinden içecekler de dahil olmak üzere oldukça fazla türü vardır. Bu yazıda espresso ve mevcut 21 farklı türü hakkında siz değerli okuyucularımıza bilgi verirken basit espresso shot, latte ve cappuccinoların ötesine geçmenizi sağlayacağız.

Espresso nedir ?

Espresso shot; sıcak, basınçlı suyun, ince öğütülmüş kahve çekirdeklerine itilmesiyle yapılır. Sonuç; tam aromalı oldukça koyu bir fincan kahvedir. Tek bir shot espresso, yalnızca bir ons (1 ONS = Fransa’da 30,59 gram , İngiltere’de 28,349 gram anlamına gelir) sıvıdır ancak 50 miligram kafein içerir. Bir kahve ortalama olarak bir ons başına 12,5 miligram kafein içerirken espresso shot’ın bir ons için 50 miligram kafein içermesi onun diğer kahvelere oranla ne kadar konsantre olduğunu gösterir. Espresso tipik olarak iki ila dört ons sıvı tutan küçük, demitasse fincanlarda servis edilir. Aynı zamanda espresso; cappuccino, latte, americanos gibi tüm espresso içeceklerinin temel öğesidir. Espresso içeceklerinin farklı türleri nelerdir?

Temel Espresso İçecekleri

 

Espresso

En basit espresso içeceği, tek bir espressodur. Tek dozluk bir filtre ve yaklaşık altı ila sekiz gram ince öğütülmüş kahve kullanarak bir demitasse fincan dolusu espresso yapabilirsiniz.
 

2. Ristretto

Ristretto, daha ince kahve telvesi ve yarısı kadar su kullanılarak yapılan daha güçlü bir espressodur.

3. Doppio

Daha fazla miktarda kahve telvesinin portafiltrenin içindeki çift atış filtre kullanılmasıyla yapılan bir espresso türüdür. 4.Cappuccino Üçte biri espresso, üçte biri sıcak süt ve üçte biri süt köpüğü olacak şekilde bir fincanda hazırlanan kahveye cappuccino denir. Daha az süt içeren bir versiyonu için kuru bir cappuccino sipariş etmeyi deneyin.
 

5. Caffe Latte

Çoğunlukla latte olarak kısaltılan caffe latte; üçte biri espresso, üçte ikisi sıcak süt olacak şekilde   bir miktar mikro köpükten yapılır. Genellikle çift shot espresso ile yapılır ve üstüne tarçın, esmer şeker veya kakao tozu eklenir.

6.Piccolo Latte

“Piccolo” İtalyanca’ da küçük anlamına gelir. Bu nedenle küçük bir latte olup genellikle bir espresso fincanı veya demitasse fincanı içinde servis edilir. Piccolo latte, ılık sütle doldurulmuş espressonun ristretto kadehidir.  

7. Mocha

Mocha, çikolata şurubu veya kakao tozu eklenmiş bir latte içeren tatlı bir kahve içeceğidir. Kahvenizi tatlı seviyorsanız, karamel veya nane şurubu eklemeyi de deneyebilirsiniz.

8. Espresso Macchiato

Az miktarda buharda pişirilmiş süt eklenerek ve bir bardak espresso köpürtülerek yapılan bir espresso türüdür.  

9. Latte Macchiato

Latte Macchiato, Espresso Macchiato’ya kıyasla daha fazla süt içeren versiyonudur. Latte macchiato yapmak için üçte bir ila yarım fincan buharda pişmiş sütü bir bardağa dökün ve ardından üzerine bir bardak espresso ekleyin.  

10.Americano

Americano, bir fincan siyah kahveye benzer bir güce sahiptir ancak tek veya çift shot espressoya sıcak su eklenerek yapılır. Bu, geleneksel siyah kahveden farklı bir tada neden olur.
 

11.Lungo

Bir lungo yapmak için aynı miktarda kahve telvesinden iki kat daha fazla su çekersiniz. Bu, daha yüksek kafein içeriği ve daha yüksek düzeyde kahve ekstraksiyonu sağlar. Lungo, Americanoya benzeyen bir içecek olmasına rağmen farklı bir şekilde hazırlanır ve farklı bir tada sahiptir.  

12. Düz Beyaz

Düz Beyazlar, Avustralya ve Yeni Zelanda’da oldukça popüler olan içeceklerdir. Bu içecekler cappuccinolara benzer ancak daha yüksek kahve-süt oranına sahiptir ve süt köpüğü olmadan hazırlanır.  

13. Cortado

Cortado, eşit miktarda espresso ve buharda pişirilmiş süt kullanılarak yapılır. Süt buharda pişirilir ancak diğer içeceklerde olduğu gibi köpüklü değildir.
 

Espresso ve Kahve İçecekleri

 

14. Kırmızı Göz

Kırmızı göz, güçlü ve yüksek oranda kafein içeren bir içecektir. Bir tane yapmak için bir fincan sade kahve hazırlayın ve üzerine bir bardak espresso ekleyin.  

15. Siyah Göz

Siyah göz, kırmızı gözün daha da güçlü bir çeşididir. Bunu yapmak için bir fincan sıcak siyah kahveye iki bardak espresso ekleyin.
 

16. Damla Göz

Bir fincan sade kahveye üç shot espresso eklenerek yapılır ve üç göz arasında en güçlü olanı damla gözdür.  

17.Tembel Göz

Tembel göz daha az kafeinli bir içecektir. Bir fincan kafeinsiz sade kahveye iki shot espresso eklenerek yapılır.
 

Diğer Espresso İçecekleri

 

18. Siyah Kravat

Siyah bir kravat, siyah kahve yerine Tay çayı kullanılarak yapılır. Bunu yapmak için bir fincan sıcak  Tay çayına iki bardak espresso ekleyin.  

19. Affogato

Affogato bir içecekten çok bir tatlıdır. Bu lezzetlı tatlı bir kepçe dondurmanın üzerine bir shot espresso dökülerek yapılır.
 

20.Espresso con panna

İtalyancada “espresso con panna”, kremalı espresso anlamına gelir. Bir tane yapmak için tek veya çift shot espressoya çırpılmış krema ekleyin.  

21. Galao

Galao, bir Portekiz içeceğidir ve çeyrek espresso ile dörtte üç oranında süt köpüğünün eklenmesiyle oluşur.
 

Sonuç

Siz değerli okuyucularımız için paylaştığımız bu 21 farklı espresso içeceğini okuduğunuza göre artık güvenle sipariş verebilir ya da kendiniz bu içecekleri yapabilirsiniz. Umarız bu kapsamlı liste size çok çeşitli espresso içeceklerinden kendinize uygun olanı bulmanızda bir rehber görevi görmüştür. Hala yeni favori içeceğinizi mi arıyorsunuz? 22 farklı kahve içeceği için rehberimize bir göz atın. Editör: Rabia Hilal Alincak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir